x
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Használti Útmutató

Használati utasítás

Kérjük figyelmesen olvassa el az utasításokat, mielőtt használná a kontaktlencséjét és javasoljuk konzultáljon egy szemészeti szakemberrel, aki örömmel megmutatja hogyan helyezze be és távolítsa el a lencséjét, valamint, hogyan tárolja őket megfelelően.

 

Behelyezés és eltávolítás

 • Mindig mossa meg a kezét enyhe szappanos vízben és törölje szárazra szálmentes törölközővel, mielőtt hozzáérne a lencsékhez.

 • Tisztítani, öblíteni és fertőtleníteni kell a lencséket minden használat után.

 • Első használat után ügyeljen arra, hogy ne keverje össze a jobb és bal lencséket. ( Amit először behelyezett a jobb szemébe, azt tárolja a jobb ( R ) oldali tartóban és mindig a jobb szemébe helyezze vissza.)

 • Ne feledje óvatosan kezelni a kontaktlencséjét.

 

A lencse behelyezése

 1. Érdemes leöblíteni a lencséket kontaktlencse folyadékban, mielőtt behelyezné őket a szemébe
 2. Helyezze el a lencsét a mutatóujjának hegyére. Győződjön meg róla, hogy a lencse helyesen áll (A széle felfelé áll, nem pedig lefelé.)
 3. Nézzen egyenesen előre, húzza le az alsó szemhéját ugyanazzal a kezével, amiben a lencsét tartja, de a középső ujjával.
 4. A másik kezének középső ujjával húzza fel a felső szemhéját.
 5. Óvatosan helyezze a lencsét a szem alsó fehér részére.
 6. Engedje el a szemhéját a középső ujjával.
 7. Nézzen le és csukja le a szemét néhány pillanatra, a lencse a helyére fog igazodni.
 8. Ismételje el a folyamatot a másik lencséjével.

 

 

A lencse eltávolítása

 1. A könnyebb eltávolítás érdekében javasoljuk, hogy használjon szemcseppet mielőtt kivenné a lencséjét. Egy vagy két csepp mindkét szemébe, így a lencsék nedvessé válnak, ezáltal könnyebben tudja eltávolítani.

 2. Nézzen fel és a középső ujjával húzza le az alsó szemhéját.

 3. Helyezze a középső ujját a lencsére és húzza le a szem alsó fehér részére.

 4. Gyengéden csippentse össze a lencsét a középső és mutató ujjának begyével, és óvatosan távolítsa el a lencsét a szeméből.

 5. Ismételje el a folyamatot a másik szemével.

 6. Ha a lencsék szélei összetapadnak, akkor cseppentsen pár csepp kontaktlencse folyadékot a lencsére és óvatosan dörzsölje össze, amíg a lencse szélei szét nem válnak.

 

Figyelmeztetés

 1. Távolítsa el a lencsét a napi tisztításhoz, öblítéshez és fertőtlenítéshez. Helyezze a lencséket kontaktlencse tartóba kontaktlencse folyadékkal és hagyja ázni benne a lencséket legalább 4 órán keresztül a következő használat előtt.

 2. Nem tudom

 3. A színezett lencsék gyenge fényviszonyok mellett ronthatják a látást. A lencsék tartós viselése megnöveli a kockázatát annak, hogy fertőzés és maradandó károsodás alakuljon ki.

 4. A lencsék alvás közbeni viselése növeli a kockázatát fertőzés és maradandó károsodás kialakulásához.

 5. A fertőzések és a maradandó károsodások kialakulásának oka, hogy nem követte szigorúan a használati utasításokat.

Javasolt csere

A buborékcsomagolásban lévő színes kontaktlencsék napi, 30 napos és 90 napos használhatósággal érhetőek el. Az injekciós üvegben lévő színezett kontaktlencsék 1 évre javasoltak. A Hydrosoft és Airsoft átlátszó lencsék a doboz felbontásától számítva 30 napon belül használhatóak fel. A TruBlends és Hydrosoft 1 Day Comfort lencsék egy napi használatra ajánlottak.

 

Hozzászoktatási idő

( Ez az információ azoknak szól, akik először használnak kontaktlencsét. )

Napok

Maximális hordási idő

1-2*

4 óra

3-4

6 óra

5-6

8 óra

7-8

10 óra

9-10

12 óra

*Az első napon ne hordja tovább 4 óránál, még akkor sem, hogyha úgy érzi, hogy a szeme hozzászokott. Ha túl sokáig viselte egyhuzamban, akkor szem duzzadást és szem vörösséget okozhat.

 

 

 

Ezek az utasítások útbaigazítanak, de ha bármilyen szem irritációt vagy rendellenességet tapasztal, akkor azonnal forduljon szemész orvoshoz és tájékoztassa a kontaktlencse típusáról és használati idejéről.

Kérjük tartsa meg a csomagolás címkéjét és a használati útmutatót.